Vynikajúci recept na letnú grilovačku

GRILOVANÁ BRAVČOVÁ KRKOVIČKA

Suroviny: Bravčová krkovička Soľ Korenie Sušená cibuľa Sušený cesnak Paprika Olej Uvarené zemiaky v šupke Tvaroh Medvedí cesnak Olivový olej Jablčný ocot Červená cibuľa Paradajky Mäta

Postup: Príprava mäsa: Mäso nakrájame podľa potreby (žiadne „čedečka“). Osolíme, okoreníme, pridáme sušenú cibuľu a cesnak, pokvapkáme olejom. Ak máte radi mletú papriku, môžete ju pridať. Všetko dôkladne vmasírujte do mäsa. Ideálne je mäso pripraviť deň vopred, aby sa poriadne rozležalo a ušetrili ste si čas.

Bylinkový tvaroh: Do tvarohu nasekáme medvedí cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme mletý cesnak a cibuľu. Všetko dobre premiešame.

Šalát: Do misky nalejeme olivový olej, pridáme štipku soli a korenia, pár kvapiek jablčného octu a trochu trstinového cukru na zjemnenie chuti. Primiešame nasekanú červenú cibuľu, pokrájané paradajky a na záver čerstvú mätu.

Zemiaky: Uvarené zemiaky prekrojíme napoly, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

Grilovanie: Mäso najskôr opečieme na priamom grilovaní z oboch strán, potom ho presunieme na nepriame grilovanie a necháme pomaly dopiecť. Súčasne s mäsom dáme na gril - plynové grily pripravené zemiaky, aby sa pekne opiekli.

Servírovanie: Hotové mäso necháme pár minút odpočinúť, aby bolo šťavnaté. Medzitým naservírujeme šalát, grilované zemiaky a ochutený tvaroh. Na záver pridáme odpočinuté mäso a môžeme servírovať.

Dobrú chuť – vaše dielo bude nielen chutiť, ale aj skvele vyzerať!

20250325_130729